Az oldal megtekintéséhez a javascript engedélyezése szükséges!

Magánultrahang

Ultrahang vizsgálatok Szegeden

Néhány szót magamról:

1988-ban végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. 1991-ben kezdem radiológusi pályámat Szegeden, a Radiológiai Klinikán. 1994-ben szakvizsgáztam radiológiából. Ezután a szegedi Szakorvosi Rendelő Röntgen Osztályán dolgoztam. 2005-től Kisteleken a Szakorvosi Rendelő Röntgen Osztályát vezetem Radiológus főorvosként.

Azt az igényt próbálom kielégíteni, hogy kissé nyugodtabb környezetben, a megszokott rohanást csökkentve foglalkozzam a betegekkel. Azoknak is próbálok lehetőséget nyújtani, akik több hét, akár egy hónap múlva kapnak előjegyzést a környék különböző városaiban ultrahang vizsgálatra, azonban szeretnék mihamarabb tisztázni problémájukat, nem akarnak hetekig várni a diagnózisra. Fontosnak tartom a szakmai tudást, megfelelő technikai hátteret, és nem utolsó sorban az emberséget és türelmet is.

Az ultrahang vizsgálatról:

Az ultrahang diagnosztika a korszerű orvostudomány mindennapi szükséglete. Elterjedt vizsgáló módszer, mivel nem invazív, nincs káros biológiai hatása, nem függ a szervek működésétől és rövid idő alatt, egyidőben több szerv is vizsgálható.

Mit tudunk tehát ultrahanggal vizsgálni?

Gyakorlatilag a csont kivételével mindent. (A csontot azért nem, mert a lágyrész-csont határon a hangnyaláb csaknem teljességében visszaverődik.) Az üreges szervek vizsgálata korlátozott, gyomor-bél diagnosztikájában a levegő jelenléte miatt az ultrahang csupán másodlagos szerepet játszik.

Ma már rutinszerűen alkalmazzuk has és kismedence vizsgálatára, de vizsgálhatjuk a pajzsmirigyet, ereket, végtagi lágyrészeket, emlőt, herét, mellékherét, az izületek diagnosztikájában kiváló kiegészítő vizsgálat, nélkülözhetetlen a nőgyógyászatban, szülészetben. A vizsgálatokról bővebben olvashat a vizsgálatok leírásánál.